Natuurgebied de Maashorst

Van der Valk Uden-Veghel is de perfecte plek om te wandelen of fietsen in de Maashorst. We zijn er trots op onszelf het “Maashorst Hotel” te mogen noemen.

Tip: Wandelen door de Maashorst
Natuurgebied De Maashorst is één van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van Nederland. De grootste trekpleister van dit natuurgebied is bij uitstek het feit dat je loslopende wilde dieren kunt spotten. Door de Maashorst wandelen is dé manier om de Wisent, Tauros en Exmoorpony te spotten. Trek goede wandelschoenen aan want het landschap is zeer gevarieerd, van uitgestrekte Heides, zandvlaktes tot de zeldzame wijst gronden. 

De wijst gronden zijn uniek, Uden is één van de weinige plekken ter wereld waar het wijst verschijnsel over grotere oppervlakten te zien is. Dit zorgt voor een rijke variatie in flora en fauna waar u optimaal van geniet als u besluit door de Maashorst te wandelen. 

Fietsroutes in de Maashorst 
Naast wandelen is de Maashorst een zeer geschikte bestemming voor een fietsvakantie. Er zijn vele fietsroutes in de Maashorst beschikbaar met elk een eigen thema. Het receptieteam adviseert graag de meest geschikte route afhankelijk van uw voorkeuren. Uden is een centraal startpunt voor veel fietsroutes door de Maashorst, zo geniet u meerdere dagen van hele diverse fietstochten én omgevingen. Bekijk anders ons Fiets arrangement eens?

Archeologie in de Maashorst
De wilde grazers én prachtige natuurverschijnselen zijn écht een bezoekje aan de Maashorst waard maar er is meer. Zo biedt deze omgeving een schat aan archeologische vondsten, denk aan het vorstengraf van Oss of de Paalgraven waar eeuwenoude grafheuvels en palenrijen zijn gereconstrueerd tot prachtige monumenten.

Streekproducten in de Maashorst 
De Brabantse gastvrije boeren geven graag een kijkje achter de schermen, zie, hoor én proef de streekproducten waar lokale ondernemers met al hun passie over vertellen. Er zijn speciale Maashorst fietsroutes zoals de “vakmanschap route” of “Proef de streek route” beschikbaar waarmee u de meest bijzondere (boeren)bedrijven ontdekt.